Obloha bude od pátku do soboty oblačná nebo zatažená. V pátek se mohou objevit i bouřky. Oblačnost se roztrhá, nebe by mělo být od neděle už polojasné.

V pátek může trvaleji pršet hlavně na jihozápadě, kde bude celkově chladněji. Teploty by se měly držet pod dvacítkou, neměly by překročit 17 stupňů. Od pátečního večera bude vítr slábnout. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, na severovýchodě až 8 °C, uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C, na severu a severovýchodě kolem 19 °C. V pátek hrozí i propuknutí požárů. „V severovýchodní polovině Čech očekáváme zpočátku zvýšené riziko vzniku a šíření požárů,“ okomentoval meteorolog. 

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

V sobotu už by měly být srážky méně časté. Od soboty se teploty vrátí nad dvacítku. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. 

Od neděle předpověď hlásí už jen ojedinělé přeháňky, místy mohou propuknout bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Vítr má být během dne mírný, vyplývá z předpovědi ČHMÚ.

Podobný ráz počasí vydrží také od pondělí v příštím týdnu. Podle výhledu ČHMÚ bude oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. Přechodně až zataženo a místy déšť. Teploty budou stoupat k 24 stupňům Celsia.

Video
Video se připravuje ...

Bouřky a lijáky na jihu Čech: Voda zaplavila silnici v Českých Budějovicích HZS Jihočeského kraje

Fotogalerie
88 fotografií