DISKUSE K ČLÁNKU

Jan Kocián:Předevčírem ČHMÚ předpovídal v nejhorším případě -2 tento týden ve středních a nižších polohách. Včera to změnil na -3. V dnešní předpovědi ČHMÚ koketuje s myšlenkou, že by v nižších a středních polohách mohlo být ve 2 metrech nad zemí až -4.
--------------------
Ale bude to v neděli i v pondělí daleko horší! Už v noci ze soboty na neděli by mělo být v Čechách ve středních i nižších polohách až -7, při zemi cca -10! 😨

(18. 04. 2024 23:58)

Jan Kocián:Včera v neděli naměřili na Balkáně oficiálně 33,3 °C... ale určitě bylo někde i víc. V Rakousku oficiálně 31,7 °C. U našich sousedů na Slovensku zaokrouhlených 30 °C, na jihu jižní Moravy zaokrouhlených 27 °C. Saharský prach (vinou bouří v Alžírsku a Tunisku) se do Česka dostával v subtropickém proudění z Atlantiku, a snižoval teploty. Přesto byl v neděli letní den s oficiálně naměřenými teplotami přes 25 °C v Třeboni i v Praze v Komořanech.

(15. 04. 2024 15:01)

Jan Kocián:V pondělí a především v úterý možnost tornád v západní Evropě a v Polsku, s miniaturní šancí na slabé tornádo i v Česku v úterý. Větrné škody na čele intenzivních přeháňkových linií (i s ojedinělými bouřkami) 15. i 16. dubna.
--------------------
První zkouškou odolnosti budou mrazy ve 2 metrech nad zemí v noci ze středy na čtvrtek.

(13. 04. 2024 23:26)

Jan Kocián:V neděli zasáhne Českou republiku subtropický vzduch. Na jihu jižní Moravy bude republikové maximum a bude mít hodnotu mezi 28,0 °C až 28,5 °C. V Rakousku a Maďarsku bude samozřejmě přes 30 °C. Na Balkáně i v alpském státě Slovinsku bude supertropických 35 °C! V neděli by mělo být díky fénovému efektu 27 °C v jižních Čechách, na soukromých meteostanicích i více.

V neděli mohou novináři napsat: Zítra večer zasáhne Česko polární vzduch. Což se nelíbí novinářům České televize a meteorologům z ČHMÚ, protože je to prý neseriózní... napsat jeden den, že dorazí subtropický vzduch a pak hned druhý den napsat, že dorazí polární vzduch. Viděl jsem o tom reportáž v pořadu Newsroom ČT24.
--------------------
Já jsem 2. dubna předpověděl v komentářích pod článkem "Experti v šoku z teploty...", že po 16. dubnu bude v některých krajských městech vznikat souvislá sněhová břečka. ❤️‍

(13. 04. 2024 23:25)

Jan Kocián:Minule ČHMÚ neměl v předpovědi bouřky... a bouřky vznikaly... ale tentokrát předpovídal ojedinělé bouřky v úterý a ojedinělé bouřky ve středu.

Kde jsou úterní bouřky? Kde jsou ty středeční bouřky? 😃

(10. 04. 2024 23:46)

Jan Kocián:Praha-Ruzyně: 111 µg/m³ prachu

(09. 04. 2024 21:51)

Jan Kocián:3. dubna jsem tipoval, že 9. dubna bude v Karviné 30 °C... 9. dubna bylo v Karviné nakonec "jenom" 28,0 °C... každopádně Karviná byla spolu s Ostravou nejteplejší lokalitou celé východní poloviny ČR.

(09. 04. 2024 19:27)

Jan Kocián:Nejvíc prachu je na Šumavě.

Prachatice včera večer: 126 µg/m³
Klatovy teď dopoledne: 102 µg/m³

(09. 04. 2024 09:57)
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy