V pondělí bude oblačno až polojasno a ojediněle přeháňky. Na severovýchodě bude zpočátku zataženo a ojediněle slabý déšť. Nejnižší noční teploty budou mezi 12 až 8 °C a denní maxima dosáhnou až 22 °C.

Podobnou oblačnost přinese i úterý. Na Moravě a ve Slezsku se pak mohou místy tvořit i přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C a teploty přes den budou kolem 25 °C.

Video: Dáša Honsová vysvětluje, jak vznikají turbulence

Video
Video se připravuje ...

Počasí a létání: Jak vznikají turbulence a jak často udeří do letadla blesk Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Oblačno až zataženo. Místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky nás budou provázet ve středu i ve čtvrtek. Denní maxima se budou pohybovat kolem 22 až 23 °C a noční teploty klesnou maximálně k 8 °C.

V pátek bude zpočátku oblačno a místy se objeví i přeháňky. V průběhu dne by se však mělo postupně vyjasňovat. V noci čekejme kolem 8 °C a přes den 21 °C.

Víkend s sebou už konečně přinese teplý jižní vzduch. Bude jasno až skoro jasno. Noční teploty by mohly klesnout sice až ke 3 °C a můžeme čekat i ojediněle přízemní mrazíky. Přes den však teploty vystpupají na 19 až 23 °C a rtuť teploměru bude dál šplhat – postupně až k 28 °C.

 

Fotogalerie
6 fotografií