Během víkendu očekáváme jen malou oblačnost, převládat bude polojasno, pouze na horách přechodně až oblačno, takže nám počasí opět umožní širokou škálu všech venkovních aktivit.

Hodit se bude opalovací krém, sluneční brýle, repelent proti klíšťatům a pokrývka hlavy. Navíc budou letní teploty pokračovat i v příštím týdnu – deštníky budeme vytahovat až ve čtvrtek 2. května. Takže i počasí na čarodějnice a 1. května bude parádní.

Sledujte aktuální počasí na radaru Blesku

Kvůli mrazům je přitom většina květů zmrzlá. Pouze na východě území bude od víkendu větrno – nárazy jižního větru budou dosahovat rychlosti kolem 55 km/h. Jednak budou snižovat pocitovou teplotu a mohou způsobit komplikace s rozšiřováním ohňů. O víkendu bude sníh z horských oblastí rychle tát a výhledy počasí dnes vidí do 10. května a zatím počítají, že se do té doby sníh už nevrátí.

Ještě páteční ráno bude mrazivé. Během dne ale už půjdou teploty rychle nahoru a oblačnosti i srážek bude o poznání méně v porovnání s dny předchozími. Po ránu se také může ojediněle tvořit náledí. V pátek bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky a to zejména v horských oblastech.

Víkend vrátí letní řád počasí

Nejvíce skloňovaným termínem bude o víkendu oteplení. V sobotu bude polojasno nebo skoro jasno. Na horách až oblačno a ojediněle přeháňky. Ranní teploty 7 až 2 °C, ojediněle přízemní mrazíky. Denní teploty 15 až 19 °C, v Polabí 20 °C. Na východě území větrno.

V neděli bude polojasno, během dne na horách až oblačno. Ranní teploty 13 až 9 °C. Denní teploty 20 až 25 °C. Na východě území stále nárazy větru až kolem 55 km/h.

Letní teploty vydrží i na 1. května

A počasí za odměnu bude pokračovat i v následujících dnech. Teploty budou vysoko – na teplotní rekordy ale nedosáhneme, v roce 2012 bylo v tomto období až 30 °C.

V pondělí bude polojasno nebo skoro jasno. Ranní teploty 14 až 10 °C. Denní teploty 21 až 25 °C.

V úterý bude polojasno nebo skoro jasno. Ranní teploty 14 až 10 °C. Denní teploty 21 až 25 °C.

Ve středu bude polojasno nebo skoro jasno. Ranní teploty 14 až 10 °C. Denní teploty 22 až 26 °C. Deštníky začneme hledat ve čtvrtek.

Video
Video se připravuje ...

Dermatoložka varuje: Podezřelá znaménka si nenechávejte odstranit laserem. Co s nimi dělat? Bára Holá

Fotogalerie
49 fotografií