Pořádného mrazu se dočkáme už v pátek. Přes den bude převážně oblačno, ojediněle sněhové přeháňky. Vyskytnout se můžou po ránu i mrznoucí mlhy. Noční teploty se budou pohybovat mezi -2 a -6 stupni Celsia, při sněhové pokrývce i -10 stupni Celsia. Denní se dostanou na maxima mezi -2 a 2 stupni Celsia. Vítr mírný severní.

Situace v sobotu bude převážně stejná. Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Na horách ojediněle slabé sněžení. V noci teploty o stupeň stoupnou, pohybovat se budou mezi -3 a -7 stupni Celsia. Při sněhu -10 stupni Celsia. Denní se pak udrží kolem nuly, mezi -1 a 3 stupni Celsia. Vítr slabý severozápadní.

V neděli bude oblačno až polojasno. V některých částech republiky mlhy nebo nízká oblačnost. K večeru od západu občasné sněžení na většině území a v polohách pod 300 m i déšť. Noční teploty budou prakticky stejné jako v sobotu: mezi -3 a -7 stupni Celsia, při sněhu -10 stupni Celsia. Přes den se mírně oteplí, denní teploty se budou pohybovat v maximech mezi 1 a 5 stupni Celsia. Slabý proměnlivý vítr.

Fotogalerie
17 fotografií