Během čtvrteční noci mohou teploty klesnout od 7 k 3 °C a bude zataženo, což přetrvá i během dne. Už v noci občas zaprší, v druhé polovině noci déšť ubyde na západě Čech a naopak se přesune na Moravu. Tam přetrvá i přes den, informují meteorologové z ČHMÚ. Jinde v zemi budou přeháňky pouze ojedinělé.

V oblastech nad 1000 metrů bude teploměr ukazovat pouhé 4 °C a mohou se objevit i přeháňky smíšené nebo sněhové. V „nehorských“ částech Česka denní teploty mohou vystoupat k 10 °C. O něco menší zima bude obyvatelům severozápadu a krajního východu, kde bude 12 °C.

Sledujte Radar Blesku

Zataženo a deštivo zůstane také v pátek, nejhůř na tom budou opět lidé na východě Česka, může je zasáhnout vydatnější déšť. V polohách nad 500 m možná přijde i sníh. V noci může teplota ojediněle spadnout až na 0 °C, spíš se ale bude pohybovat od 2 °C výše. Den přinese nejvýše 8 °C, maximálních 10 °C bude tentokrát na severovýchodě.

V sobotu bude stále zataženo až oblačno, zaprší na většině území. V horských oblastech se mohou objevit sněhové srážky. Přes den bude déšť ubývat od severovýchodu. V noci teploty klesnou ojediněle na 0 °C, pravděpodobně se ale opět budou pohybovat od 2 k 6 °C. Denní teploty stoupnou k 9 a na severovýchodě k 12 °C.

Zataženo, oblačno a místy deštivo zůstane i v neděli. Polojasno se objeví jen přechodně. Sněhové srážky mohou zaznamenat opět obyvatelé oblastí nad 1000 m. Noční teploty tentokrát mohou spadnou až pod nulu, při zmenšené oblačnosti na – 1 °C. Denní teploty zůstanou mezi 8 až 12, maximálně 14 °C.

Video
Video se připravuje ...

Sníh a vichr bičovaly Česko: Tvorba sněhových jazyků na Třebíčsku (11.3.2023) Aktu.cz

Fotogalerie
45 fotografií