Už během noci na úterý počasí u nás začala ovlivňovat okluzní fronta od západu, takže v úterý deštníky rozhodně s sebou. Ráno a dopoledne bude v Čechách zataženo s deštěm. Na vrcholcích hor postupně i se sněžením. Během odpoledne bude oblačno až zataženo a místy přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku bude zpočátku dne polojasno, už během dopoledne bude od západu docházet k přibývání oblačnosti a odpoledne už tam bude okluzní fronta přinášet zataženo s deštěm. Na vrcholcích Jeseníků a Beskyd i sněžení. Nejčastěji spadne od 5 do 10 mm. Ojediněle se mohou vyskytnout také bouřky. Odpolední teploty vystoupí na 9 až 13 °C, foukat bude jihozápadní vítr místy s nárazy kolem 55 km/h.

Od středy bude počasí pod vlivem vlnící se studené fronty

A velká oblačnost a na většině území srážky očekáváme i nadále. Ve středu bude oblačno až zataženo, pouze zpočátku dne ve východní polovině území jasno až polojasno. Postupně od západu déšť. Ranní teploty 4 až 0 °C, na východě území při malé oblačnosti až -2 °C. Denní teploty 10 až 15 °C, na západě kolem 7 °C.

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, na většině území občas déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor i sněžení. Ranní teploty 8 až 4 °C. Denní teploty 8 až 12 °C. V pátek bude oblačno, místy přeháňky, na vrcholcích hor sněhové. Ranní teploty 4 až 0 °C. Denní teploty 8 až 12 °C.

Výraznější změnu v počasí nepřinese ani víkend

Deštníky z ruky nepustíme ani o víkendu. V sobotu bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo déšť, na vrcholcích hor i srážky sněhové. Ranní teploty 4 až 0 °C. Denní teploty 10 až 14 °C. V neděli bude oblačno, místy přeháňky nebo déšť. Ranní teploty 6 až 2 °C. Denní teploty 10 až 14 °C.

Blýskat se na lepší časy začne až v poslední dubnové dekádě

Aprílový dubnový charakter počasí bude mít zelenou celou druhou dubnovou dekádu. Ospalé a proměnlivé počasí přeruší podle současných výstupů numerických modelů jen pár slunečných dnů – tj. 20. a 21. dubna – to bude jasno až polojasno a odpolední teploty vystoupí až n. Poté se ale vrátíme do aprílu s teplotami kolem 15 °C.

Fotogalerie
47 fotografií