Start nového týdne se obejde beze srážek. V pondělí bude jasno až polojasno, odpoledne přechodně až oblačno. Odpolední teploty vystoupí nejčastěji na 24 až 28 °C. Během dne bude opět zesilovat jihozápadní vítr a místy musíme počítat s jeho nárazy o rychlosti kolem 45 km/h.

Sledujte Radar Blesku 

Také úterní počasí bude velmi příjemné – polojasno, během odpoledne místy až oblačno a ojediněle přeháňky. Ranní teploty 16 až 12 °C. Odpolední teploty 24 až 28 °C.

Bouřky budeme skloňovat ve středu

Klidné letní počasí přeruší středeční přechod vlnící se studené fronty. Během dne budeme vytahovat deštníky a místy se budou vyskytovat i bouřky – ty budou doprovázené přívalovým deštěm.

Ve středu bude polojasno, postupně až oblačno déšť, přeháňky a místy bouřky. Ranní teploty 16 až 12 °C. Odpolední teploty 24 až 28 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno. Místy, postupně ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 16 až 12 °C. Odpolední teploty 22 až 26 °C.

Závěr týdne bude slunečný, víkend tropický

Na konci týdne se k nám vrátí slunečné počasí a teploty půjdou rychle nahoru. V pátek bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 16 až 12 °C. Odpolední teploty 24 až 28 °C. V sobotu bude jasno až polojasno. Ranní teploty 16 až 12 °C. Odpolední teploty 26 až 30 °C. V neděli bude jasno až polojasno. Ranní teploty 18 až 14 °C. Odpolední teploty 29 až 33 °C.

Když k vodě, tak s repelentem

Teplota vody se v přírodních nádržích pohybuje mezi 20 až 25 °C a její kvalita je většinou dobrá. Teplota vody v řekách je v širší škále – nejčastěji od 16 do 23 °C. Vzhledem k lokálně suchému počasí jsou nízké průtoky zejména v povodí Ohře, Berounce a Moravě.

K vodě se bude hodit repelent proti komárům i klíšťatům, jejich aktivita je vysoká. Půdní sucho i nadále hlásí východní Čechy, Morava a Slezsko. Výraznější zlepšení nepřinese ani tento týden. A vydejte se i do lesa na houby – zejména ve vyšších nadmořských výškách je šance, že nepřijdete s prázdnou.

Video
Video se připravuje ...

Kdy je vznik bouřky nejpravděpodobnější? Videohub

Fotogalerie
81 fotografií