Na slunečné počasí, které nám po celý pracovní týden přináší výběžek vysokého tlaku vzduchu, se můžeme těšit i v pátek. Po mrazivém ránu a ranních ojedinělých mrznoucích mlhách nebo nízké oblačnosti bude i pátek zalitý sluncem - bude jasno až skoro jasno. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 5 až 11 °C.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Víkend nastolí březnovou zimu

Studená fronta ukončí slunečné počasí. Ochlazení pocítíme zejména v neděli v odpoledních maximech, to se budou teploty na teploměru pohybovat do 4 °C, pocitovou teplotu bude snižovat vítr. V sobotu bude zpočátku dne polojasno, postupně od severu oblačno až zataženo, na severu místy sněhové přeháňky, v nížinách přechodně i deště se sněhem. Ranní teploty 0 až -4 °C. Denní teploty 4 až 8 °C, na jižní Moravě 10 °C, od severu ochlazování. V neděli bude oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky, na horách sněžení. Ranní teploty 0 až -4 °C. Denní teploty 0 až 4 °C.

Jarní počasí se neukáže ani příští týden

Také nový pracovní týden bude relativně studený - ranní teploty se budou pohybovat pod bodem mrazu, odpolední vystoupí v maximech na 5 °C. Oblačnost bude proměnlivá - převážně velká a místy se budou vyskytovat sněhové přeháňky nebo sněžení. V pondělí bude oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky, na horách sněžení. Ranní teploty -1 až -5 °C. Denní teploty -1 až 3 °C. V úterý bude oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky. Ranní teploty -2 až -6 °C. Denní teploty 0 až 4 °C. Ve středu bude oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky, v nížinách déšť se sněhem. Ranní teploty -1 až -5 °C. Denní teploty 1 až 5 °C.

Na horách dobré podmínky pro lyžování nejméně do poloviny března

Během letošní meteorologické zimy jsme v horských oblastech skloňovali několik výrazných oblev, které daly většině lyžařským areálům stopku v provozu. Nyní jsou ale podmínky velmi dobré, na horách budou od víkendu panovat pravé zimní podmínky - teploty se budou pohybovat trvale pod bodem mrazu a vyskytovat se bude občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Na oblevu to zatím nevypadá nejméně do poloviny března.

Video
Video se připravuje ...

Tanvald: Kolona kamionů uvězněných v mrazu (30. 1. 2022) Aktu.cz

Fotogalerie
24 fotografií