Také v pondělí k nám bude proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu, a to před přechodem studené fronty. Odpolední teploty budou při slunečné obloze stoupat až k 15 °C, chladněji bude v místech s nízkou oblačností a mlhou. Bude jasno až polojasno, místy zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Z nízké oblačnosti může ojediněle vypadávat mrholení. Večer začne od západu docházet k přibývání vysoké frontální oblačnosti. Místy se ale můžeme těšit na pět hodin délky slunečního svitu.

Česko čekají další teplotní rekordy

Opět tak budou padat i teplotní rekordy, ale maxima budou ve velkém  intervalu. V maximech naměříme 8 až 15 °C, na Vysočině pod mlhou a nízkou oblačností kolem 5 °C. V úterý bude oblačno až zataženo, ojediněle déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor i smíšené nebo sněhové. Odpoledne a večer až polojasno. Noční teploty 6 až 2 °C. Denní teploty 5 až 9 °C. Od středy bude větrno, ve čtvrtek budou nárazy větru dosahovat rychlosti až kolem 90 km/h.

Ve středu bude polojasno, ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Postupně od severozápadu oblačno až zataženo, místy déšť, na vrcholcích hor sněžení. Noční teploty 2 až -2 °C, ojediněle tvorba náledí. Denní teploty 4 až 8 °C. Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor přechodně i déšť se sněhem nebo sněžení. Noční teploty 7 až 3 °C. Denní teploty 6 až 10 °C. V pátek bude oblačno až zataženo, občas přeháňky, na vrcholcích hor i sněhové. Noční teploty 6 až 2 °C. Denní teploty 6 až 10 °C.

Počasí sledujte na radaru Blesku

O víkendu se sněhové vločky přechodně dostanou i do středních poloh. V sobotu bude oblačno až zataženo, občas přeháňky, od vyšších poloh deště se sněhem, na horách sněhové. Noční teploty 3 až -1 °C. Denní teploty 2 až 6 °C. V neděli bude oblačno až zataženo, občas přeháňky, od středních poloh deště se sněhem, od vyšších sněhové. Noční teploty 1 až -3 °C. Denní teploty 2 až 6 °C.

Jak bude do konce ledna?

Výhled počasí do konce ledna se přiklání k tomu, že počasí bude i nadále zůstávat turbulentní.

Období od 9. - 20. 1. 2023

Převážně polojasno, místy v nižších polohách zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Jen ojediněle mrznoucí mrholení nebo slabé sněžení. Koncem období přibývání frontální oblačnosti s občasným sněžením, v nížinách i déšť se sněhem. Ranní teploty 3 až -4 °C. Denní teploty 1 až 6 °C, koncem období 0 až 4 °C.

Období od 21. - 31. 1. 2023

Převážně oblačno, místy sněhové přeháňky, na horách občasné sněžení, v nížinách přechodně srážky smíšené. Ranní teploty -3 až -9 °C. Denní teploty -3 až 3 °C.