„Ochladí se hlavně na víkend. O víkendu by mělo na horách i místy sněžit,“ uvedla pro Blesk.cz meteoroložka Marie Odstrčilová z Českého hydrometeorologického ústavu. Teploty by se podle předpovědi měly pohybovat kolem osmi stupňů. A navíc bude foukat. „Ten čerstvý vítr bude ještě tu pocitovou teplotu snižovat,“ upřesnila.

Na začátku příštího týdne by se ale mělo opět oteplit. Už během nedělního odpoledne a večera ale meteorologové předpokládají, že by se mělo začít opět oteplovat. „V pondělí se pak už zase předpokládají teploty 14 až 18 °C,“ dodala Odstrčilová.

V pátek se probudíme do mlhy

V pátek by měly být během rána a dopoledne místy mlhy nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den. Odpoledne a večer od západu přibývání frontální oblačnosti a později v Čechách místy přeháňky nebo občasný déšť. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °C, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 8 °C.

Sobota bude ve znamení proměnlivé oblačnosti, zpočátku místy, postupně ojediněle přeháňky. Na horách srážky četnější a nad 800 m většinou sněhové. Večer bude v Čechách od západu přibývat oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Vát bude čerstvý západní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, k večeru ale bude slábnout.

V neděli bude ráno sněžit, pak se ale oteplí

I v neděli bude oblačno, od západu zataženo a déšť. Na horách by mělo ráno opět i sněžit. K večeru budou od západu srážky slábnout. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Vát bude mírný, postupně čerstvý jihozápadní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s.

Od pondělí se ale začne zase oteplovat. Počasí bude ve znamení polojasné oblohy. Na východě bude zpočátku zataženo až oblačno a mohou tam ještě doznívat přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 14 až 18 °C.