V pondělí bude zataženo až oblačno, ojediněle se slabým deštěm nebo mrholením, zpočátku v polohách nad 1000 m se sněžením. Ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku se mohou objevit mrznoucí mlhy a ojediněle se může tvořit náledí. Nejvyšší denní teploty budou mezi 1 až 5 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C. Foukat bude slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 4 m/s.

Sníh přijde, ale jen někam

Také v úterý nás čeká oblačno až zataženo, místy se slabým deštěm či mrholením. Sněžit bude zejména na severovýchodě republiky ve výškách nad 600 metrů. Ojediněle se budou tvořit mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou k minus 2 stupňům, nejvyšší denní vyšplhají k 5 stupňům. Foukat bude slabý jižní až jihozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Ve středu doplní zataženou a oblačnou oblohu odpoledne od jihozápadu místy déšť, na východě ojediněle i mrznoucí. Sněžit může ojediněle ve výškách nad 600 metrů a místy se mohou tvořit mlhy. Teploty v noci klesnou k minus 1 stupni, přes den vystoupají maximálně k 7 stupňům. Vydrží slabý jihovýchodní až jižní vítr.

Na čtvrtek hlásí předpověď zataženo s občasným deštěm s ojedinělými mlhami. Déšť bude během dne od západu ubývat. Začne se postupně oteplovat, teploty v noci dosáhnou nejméně 3 stupně nad nulou, na Moravě a ve Slezsku místy 1 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 6 až 10 stupňů. Mírně zesílí jihovýchodní až jižní vítr na 2 až 6 metrů za sekundu.

I v pátek a o víkendu zůstane zataženo až oblačno, občas s deštěm a přeháňkami. Teploty však budou vyšší než přes týden. Nejnižší noční dosáhnou 9 až 5 °C, přes den mezi 7 až 12 stupni Celsia.