Ledovka hrozí ve středu zejména na některých silnicích ve středních Čechách a na severu Moravy. Dešťové přeháňky se mísí se sněhovými. Řidiči by měli dávat pozor hlavně na silnicích prvních tříd na Mladoboleslavsku, Nymbursku, Kolínsku, Kutnohorsku, Benešovsku, Příbramsku, Kladensku a Rakovnicku. Na Mělnicku by měli být opatrní hlavně v lesních úsecích, křižovatkách a mostech, kde se tvoří náledí.

Teploty se ve Středočeském kraji ráno pohybovaly od nuly ke čtyřem stupňům Celsia.

Sníh komplikuje dopravu také v Jeseníkách a Beskydech. Silnice v těchto místech jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Na Bruntálsku v noci napadly až tři centimetry sněhu. Silnice tam jsou po chemickém ošetření mokré. Na silnicích nižších tříd, které se nesolí, je ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

Ujetý sníh pokrývá vozovky také na Vsetínsku, kde hrozí celý den sněhové přeháňky. Ve vyšších polohách se mohou tvořit sněhové jazyky.

Stejná situace komplikuje dopravu také v Plzeňském kraji, kde se navíc přidává silný nárazový vítr. Sníh zatím padá pouze ve vyšších polohách Šumavy a Českého lesa. Sněhový poprašek leží však i na dálnici D5 na Tachovsku.

Po nočních sněhových přeháňkách leží sníh také na Vysočině a vozovky místy namrzají. Hlavní tahy jsou po chemickém ošetření mokré. Silničáři měli venku techniku celou noc, jezdila asi stovka sypačů. Nyní jsou silnice sjízdné, sněžit má však na Vysočině i přes den, teploty se budou držet kolem bodu mrazu.

Na konci týdne přijde hluboký mráz

Meteorologové navíc upozorňují, že teploty do konce týdne ještě poklesnou. Až do neděle bude převážně zataženo se sněžením a nočními teplotami padajícími k - 16 stupňům Celsia. Ve čtvrtek přes den teploty nevystoupí na více než tři stupně, o víkendu se pak nepřehoupnou přes bod mrazu.