Na Zlínsku ledovka

Silnice ve Zlínském kraji mohou dnes ráno namrzat. Viditelnost místy navíc snižují mlhy a dešťové přeháňky. Vozovky druhé a třetí třídy na Vsetínsku pokrývá zledovatělý sníh, na zbytky sněhu motoristé narazí i v jiných částech kraje. Zbylé cesty jsou holé a mokré po chemickém ošetření, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR.

V kraji bylo v úterý ráno zataženo, místy foukal slabý vítr a teploty se pohybovaly od nuly do plus pěti stupňů Celsia. Odpoledne mají stoupnout nejvýše na plus šest stupňů. Přes den se bude podle meteorologů místy vyjasňovat, hlavně ve vyšších polohách. Podobné počasí slibuje předpověď na středu a čtvrtek.

Mlha na Liberecku

Silnice v Libereckém kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Dopravu komplikuje mlha, na inertně udržovaných vozovkách ve vyšších polohách je zledovatělý nebo rozbředlý sníh, vyplývá z informací na webu Ředitelství silnic a dálnic. Teploty jsou ráno mezi jedním a pěti stupni Celsia.

Na některých místech v kraji je dohlednost kvůli mlze do 100 metrů. V Jizerských horách a Krkonoších je na silnicích nižších tříd rozbředlý sníh nebo ujetá vrstva sněhu. Zbytky sněhu jsou na silnicích třetích tříd ve vyšších polohách Českolipska.

Zledovatělé plochy jsou místy na inertně udržovaných silnicích Liberecka. Pro auta nad šest tun je stále uzavřená silnice třetí třídy z Mníšku do Raspenavy přes Oldřichovské sedlo. Pro kamiony by se měla otevřít dnes dopoledne.

V kraji je zataženo, beze srážek. Meteorologové očekávají, že dnes bude ojediněle mrholit nebo slabě pršet. Přes den by mohlo být přechodně i polojasno. Nejvyšší denní teploty budou od čtyř do sedmi stupňů Celsia, na horách mezi dvěma a pěti stupni.

Hradecký kraj a sníh

Na řadě silnic nižších tříd v Královéhradeckém kraji leží vrstva ujetého sněhu, která je často zledovatělá. Hlavní silniční tahy byly v úterý ráno po chemickém ošetření mokré. Teploty se ráno většinou pohybovaly od nuly do čtyř stupňů nad nulou, na Sněžce bylo kolem plus pěti stupňů. Vyplývá to z informací silničářů a meteorologů v kraji.

Přes den by podle meteorologů mělo být v kraji oblačno až zataženo, ojediněle s mrholením. Místy se mohou objevit mlhy. Teploty by se měly pohybovat od pěti do osmi stupňů, na horách má být kolem čtyř stupňů.

Na menších silnicích v Pardubickém kraji leží místy zbytky sněhu

Na menších silnicích v Pardubickém kraji zůstávají místy zbytky sněhu, zvláště ve výše položených oblastech. Lokálně by se mohlo vyskytovat i náledí. Státní silnice jsou již holé a mokré, uvádí dnes Správa a údržba silnic Pardubického kraje.

Na silnicích Vysočiny se místy tvoří náledí, staly se nehody

Na silnicích po celé Vysočině se místy tvoří náledí. Sypače začaly jezdit tři hodiny po půlnoci, kdy klesly teploty a vozovky začaly namrzat. K ránu hlásili řidiči kluzké vozovky kupříkladu na I/38 na Znojmo a u Bohdalova na Žďársku, uvedl dispečer krajské správy a údržby. Hlavní tahy ošetřené chemicky jsou podle něj nyní mokré a na převážné části silnic nižších tříd leží ujetá vrstva sněhu.

Podle serveru Jedeme.cz se v kraji po ránu stalo několik dopravních nehod. Dvě auta se srazila v havlíčkobrodské ulici Průmyslová, tři vozy havarovaly na silnici II/405 v Jihlavě a na I/38 v obci Suchá na Jihlavsku skončilo auto v silničním příkopu.

Hořící kamion na D10

Mladoboleslavská dálnice D10 je na 44. kilometru ve směru na Prahu uzavřena. Před půlnocí tam začal hořet kamion. Následky nehody odstraňovali záchranáři celou noc a skončí až ráno. Podle předpokladů by se měl provoz obnovit kolem 08:00.

Řidiči musejí uzavřený úsek objíždět přes Mladou Boleslav. „Práce na odstraňování následků jdou pomalu, stále se ještě sundavají ohořelá vozidla z návěsu kamionu,“ uvedli dispečeři Ředitelství silnic a dálnic na serveru Dopravniinfo.cz.

Takhle to vypadá v USA po sněhové bouři:

Fotogalerie
13 fotografií