Přes Českou republiku bude o víkendu postupovat od západu teplá fronta. „V sobotu k nám začne kolem prohlubující se tlakové níže nad severním Atlantikem proudit teplý vzduch od jihozápadu,“ uvádí meteorologové.

Obloha by měla být v sobotu polojasná až oblačná, na Moravě místy, jinde ojediněle s nízkou oblačností nebo mlhou a ojediněle mrholením. Nejvyšší teploty vystoupají na 8 až 12 °C, v 1000 m na horách kolem 5 °C.

Foukat bude mírný jižní až jihovýchodní vítr o rychlosti 2 až 6 metrů za sekundu. Na horách na severu a severovýchodě a během dne i na Českomoravské vrchovině čerstvý vítr místy s nárazy 15 až 20 metrů za sekundu.

Pátek prověřil řidiče

Ve čtvrtek a v pátek se po několika dnech teplého počasí na chvíli vrátila do České republiky zima. Dopravu na Vysočině ráno komplikovaly sněhové přeháňky hlavně na Jihlavsku, Třebíčsku a Žďársku. V noci na pátek tak muselo v kraji do terénu téměř sto sypačů.

Sjízdnost byla zhoršená kvůli sněhovým přeháňkám také v Karlovarském kraji. V kraji zejména dopoledne přetrvávaly sněhové přeháňky a viditelnost byla zhoršená.

Páteční sníh, možná jeden z posledních:

Fotogalerie
4 fotografie