Silnice v Libereckém kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, v horských oblastech Jablonecka a Semilska leží na vozovkách sníh. Ojediněle se může tvořit slabá ledovka nebo náledí. Teploty jsou ráno kolem nuly, je zataženo s občasnými srážkami. 

Zbytky rozbředlého sněhu jsou místy na hlavní silnici 10 z Jablonce přes Tanvald do Harrachova. Na silnicích nižších tříd v Jizerských horách je rozbředlý sníh, v západní části Krkonoš je na vozovkách vrstva nového sněhu a dopravu tam může komplikovat mlha.

Na Liberecku je pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny od pondělí uzavřená silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo mezi Mníškem a Raspenavou. Silničáři předpokládají, že pro kamiony bude sjízdná až v pátek odpoledne. 

Silnice mezi Ostravicí a Bílou by se mohla během čtvrtka otevřít 

Silnice I/56 mezi Ostravicí a Bílou na Frýdecko-Místecku by se ve čtvrtek opět mohla otevřít pro kamiony a nákladní vozidla s přívěsem. Úsek je kvůli zhoršenému počasí uzavřen od úterý. Podle mluvčí krajských silničářů jsou silnice v kraji bez větších problémů sjízdné.

„Jen ve vyšších polohách na Bruntálsku a v Beskydech může ležet rozbředlá vrstva sněhu krytá posypem, jinak jsou silnice mokré. V některých místech regionu jsou dešťové přeháňky nebo padá déšť se sněhem, teploty jsou nad nulou,“ uvedla Vlčková. 

Na Plzeňsku se místy může tvořit námraza 

Všechny silnice v Plzeňském kraji jsou s opatrností sjízdné, většinou jsou holé a mokré. Bez problémů je sjízdná i dálnice D5. Ve vyšších polohách, zejména na Šumavě, může být na vozovkách, které se nesolí, vrstva ujetého sněhu nebo zbytky sněhu po pluhování. Ojediněle hrozí na některých silnicích námraza, informuje Ředitelství silnic a dálnic. 

Policisté už ráno vyjížděli k dopravní nehodě na Ústecku, kde se srazila dvě osobní auta. Klouzat to může v lesních úsecích, ale i na mostech. Silničáři vyjeli s posypem do terénu už nad ránem. Podle dispečera musí řidiči přizpůsobit jízdu stavu komunikaci, protože do posolených silnic může padat mrznoucí déšť. 

Sněhové a dešťové přeháňky komplikují dopravu na Vysočině 

Sněhové a dešťové přeháňky ve čtvrtek ráno komplikují dopravu na Vysočině. Hlavní tahy jsou mokré po chemickém ošetření, na vedlejších leží místy rozbředlá vrstva sněhu krytá posypem. Všechny silnice jsou sjízdné, řidiči však musí věnovat jízdě zvýšenou opatrnost, doporučují silničáři.

„Nesněžilo tolik, kolik slibovali meteorologové. Pouze kolem Nového Města na Moravě na Žďársku napadlo pět až sedm centimetrů. Ve všech okresech udržovalo silnice ve sjízdném stavu během noci 57 sypačů,“ řekl Jakub Krejčí z dispečinku krajských silničářů. 

I v Krkonoších na silnicích leží po nočním sněžení rozbředlý či ujetý sníh. Se sněhem na silnicích musejí počítat i řidiči v Orlických horách. Ostatní silnice v hradeckém kraji byly dnes ráno většinou mokré. Teploty se ráno v kraji většinou pohybovaly těsně nad nulou. 

V Pardubickém a Středočeském kraji leží na silnicích místy zbytky sněhu 

Na silnicích v Pardubickém kraji zůstávají místy zbytky sněhu. Uježděná sněhová vrstva pokrývá vozovky v okolí Žamberka a také silnici I/11 v úseku Červená Voda – Suchý Vrch. Rozbředlý sníh mohou řidiči očekávat na Hlinecku a v Železných horách. Podle krajských silničářů se udržuje sníh hlavně na menších komunikacích ve výše položených oblastech. 

Na středočeských silnicích jsou místy zbytky sněhu. Například na Benešovsku, Kladensku a Rakovnicku by na hlavních i vedlejších tazích měli být řidiči opatrní. Silnice nižších tříd jsou v celém Středočeském kraji sjízdné, většinou mokré. 

Sněhová nadílka v posledních dnech komplikovala dopravu po celé republice:
Fotogalerie
35 fotografií