V pátek bude oblačno až zataženo, na horách bude sněžit, v nížinách bude padat déšť se sněhem. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C.

V sobotu si vyšší teploty užijí na Moravě a ve Slezsku, kde bude 9 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách 4 až 8 °C, na jihu místy až 10 °C. Večer bude pršet, ráno pozor na náledí.

V neděli bude oblačno až zataženo, na horách bude sněžit. K večeru bude oblačnost ubývat. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, na západě Čech kolem 3 °C. 

V pondělí už by mělo být polojasno, ojediněle budou sněhové přeháňky na Moravě a ve Slezsku srážky pod 600 m dešťové nebo smíšené. Denní teploty budou nižší než o víkendu: 2 až 6 °C, na východě místy až 8 °C.

V úterý bude podobné počasí jako v pondělí. Na Moravě a ve Slezsku převážně zataženo a místy déšť, nad 600 m déšť se sněhem nebo sněžení. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C.

Na mnoha místech v Česku se stále drží sníh, ten v minulých dnech komplikoval dopravu. Pod těžkým sněhem padaly stromy a lámaly se větve a některé domácnosti byly bez proudu.

Většina lyžařských středisek funguje, lyžařům tedy sezóna ještě nekončí. Skiareály v Ústeckém kraji fungují kvůli nedostatku sněhu v omezeném provozu.

 

Fotogalerie
20 fotografií