Policisté na Vysočině za tři hodiny do 9:00 zaznamenali 25 nehod souvisejících s počasím. Převážně jsou bez zranění. 

Za noc napadlo 10 centimetrů sněhu

Na Vysočině v noci na úterý napadlo i přes deset centimetrů sněhu, teploty se drží kolem nuly. Silnice v celém kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, řekl dispečer krajské správy a údržby. Hlavní tahy jsou po chemickém ošetření mokré, místy s rozbředlým sněhem, silnice nižších tříd jsou mokré nebo je pokrývá ujetý sníh posypaný drtí.

Jak vypadá Česko pod sněhem z ptačí perspektivy? Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

Když Česko pokryje sněhová peřina: Dron ukáže zimní krajinu jinak David Malik, Matěj Šrám

Silničáři měli venku 92 sypačů. „Nejlepší situace je momentálně na Havlíčkobrodsku, naopak nejhorší na Třebíčsku, kde bylo v okolí města Třebíč hlášeno až 13 centimetrů sněhu,“ uvedl dispečer. Neprůjezdné úseky ale neměl v 06:30 hlášeny. Sníh by podle něj mohl dopoledne tát.

Nehoda nákladního auta a dodávky se podle serveru Jedeme.cz stala kolem 06:00 na silnici číslo 19 u Pohledu na Havlíčkobrodsku. Místo bylo s opatrností průjezdné jedním pruhem.

Sněžit bude dál

Se sněžením, místy vydatným, by podle meteorologů měli řidiči na Vysočině počítat i přes den. Srážky budou slábnout později odpoledne a večer. Teploty odpoledne vystoupí nejvýše ke dvěma stupňům Celsia.

V Pardubickém kraji dnes ráno sněžilo a sníh pokryl velkou část silnic. Většinou je mokrý až rozbředlý, místy i uježděný. Uvádí to Správa a údržba silnic Pardubického kraje.

Opatrní by měli být řidiči zvláště v okolí Hlinska a Žamberka, kde vozovky pokrývá souvislá sněhová vrstva. V okolí Vysokého Mýta, Skutče a v Železných horách je sníh po solení rozbředlý.

Fotogalerie
61 fotografií