Z důvodu nepříznivého počasí má Česká pojišťovna od 23. května dosud nyní hlášeno více než 4500 škod za zhruba 225 milionů korun. „Naši experti odhadují, že celkový počet překročí hranici 5 000 živelních škod. Mobilní technici a likvidátoři pracují v prodloužených směnách a jsou připraveni pracovat také o víkendu. Díky tomu je již zlikvidováno téměř 40 procent škod,“ řekla mluvčí ČP Ivana Buriánková.

Bouřky z uplynulého týdne výrazně navýšily škody, které klienti hlásí, uvedl mluvčí Kooperativy Milan Káňa. Celkem nyní eviduje 3250 škod za více než 145 milionů korun. Většinou jde o menší škody, jako jsou vytopené sklepy, poničené střechy nebo přístřešky. Nejvíce případů klienti nahlásili ze Středočeského, Jihočeského a Královéhradeckého kraje. „Přes 800 škod jsme už ukončili a klientům jsme vyplatili více než devět milionů korun,“ dodal.

Takovouhle spoušť napáchaly bouřky v sobotu.
Autor: ČTK

Klienti Allianz od 23. května nahlásili přes 1700 škod za celkem 113 milionů korun. Z toho se 37 procent týká privátního majetkového pojištění, 38 procent pojištění podnikatelů a firem a 25 procent autopojištění. Do čtvrtka uzavřela přes 220 škod za téměř tři miliony korun, převážná většina z nich se týkala privátního majetku.

Krupobití a přívalové deště, které byly na řadě míst doprovázeny lokálními povodněmi, způsobily klientům Generali přes 800 škod za 40 milionů korun. Celkové škody by se podle odhadů likvidátorů mohly vyšplhat až na 45 milionů. Nemusí však podle mluvčího pojišťovny Jiřího Cívky jít o konečný účet. Mezi rozhodující faktory bude patřit vývoj počasí v dalších dnech. Mezi nahlášenými škodami převládají zatopené sklepy a přízemní podlaží. Kroupy pro změnu zanechaly své stopy na střechách rodinných domů, pergol a sklenících, podotkl.

Takovouhle spoušť napáchaly bouřky v sobotu.
Autor: ČTK

Česká podnikatelská pojišťovna registruje z bouřek spojených s krupobitím a přívalovými dešti celkem téměř 500 hlášených škod na majetku. Odhadované škody převyšují 40 milionů korun. Nejčastěji jde o škody způsobené krupobitím, atmosférickými srážkami nebo záplavou. „Máme také řadu hlášených škod na karoserii nebo sklech vozidel,“ upozornila mluvčí pojišťovny Renata Čapková. Likvidátoři ČPP vyřídili již více než 100 škod na domácnostech a rodinných domech a pojišťovna vyplatila klientům přes milion Kč.

Fotogalerie
53 fotografií