Kolem středeční osmé hodiny museli hasiči v Plzni vyjíždět kvůli silné bouřce k několika případům. Částí Radobyčice se prohnala přívalová vlna, která podle informací webu Krimi-Plzeň.cz zbořila zeď rodinného domu a částečně zaplavila zaparkovanou dodávku a náklaďák. 

Na Rokycanské ulici se z kanálu valila voda tak silným proudem, že odplavila i několik poklopů. Podle předpovědi meteorologů se v následujících dnech počasí nezlepší. Celý čtvrtek bude ve znamení zatažené oblohy, přeháněk, ojedinělých bouřek a deště. Na východě území mohou být srážky vydatnější. Až k večeru by mohlo oblačnosti ubývat. Teploty se přes den budou pohybovat mezi 10 až 14 °C. 

O víkendu může být až 20 °C, pak ale teploty zase klesnou

V pátek bude polojasno, ale od západu bude postupně přibývat oblačnost. Čeká nás tak občasný déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty budou v rozmezí 12 až 16 °C. Ani se začátkem víkendu se počasí neumoudří. Sobota bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy a na většině území se bude objevovat občasný déšť. Během dne může být přechodně místy až polojasno. Rtuť teploměru se vyšplhá na 14 až 18 °C.

I neděle bude oblačná až zatažená a od severozápadu se bude vyskytovat občasný déšť. Nejvyšší denní teploty v Čechách 10 až 15 °C, na Moravě a ve Slezsku 15 až 20 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na severozápadní. Jinak tomu nebude ani v příštím týdnu. Podle výhledu meteorologů nás čekají oblačné a deštivé dny, kdy se v polohách nad 800 m mohou opět objevit sněhové přeháňky a teploty se budou v maximech pohybovat kolem 16 °C.
Fotogalerie
7 fotografií