Ochlazení nás čeká už v noci na pátek, kdy se teploty budou pohybovat mezi 10 až 6 °C. Na západě území ale můžou klesnout jen na 2 °C. 

Den pak bude ve znamení převážně zatažené oblohy s deštěm na většině území Česka. Místy může být vydatnější. V Čechách v polohách nad 1100 m můžou být srážky smíšené nebo sněhové. Na severozápadě budou jen ojedinělé. Rtuť teploměru přes den vyšplhá na 9 až 13 °C, na východě místy jen kolem 7 °C. Teplota v 1000 m na horách kolem 5 °C.  

Víkend bude ve znamení přeháněk a deště 

V sobotu bude oblačno až zataženo, přeháňky nebo déšť. Od západu postupně ubývání oblačnosti a srážek. V polohách nad 1100 m mohou být srážky smíšené nebo sněhové. Denní teploty 8 až 12 °C, na západě až 16 °C. 

Neděle bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy s deštěm, který by měl být vydatnější hlavně na východě republiky. Postupně ale srážek bude ubývat. Denní teploty 10 až 14 °C, na západě až 18 °C. 

Se začátkem pracovního týdne přijde oteplení 

V pondělí bude oblačno. Ráno a dopoledne se místy mohou objevit mlhy nebo nízká oblačnost. Denní teploty 13 až 17 °C. Slabý jihovýchodní vítr.  

V úterý bude jasno až polojasno. Denní teploty 16 až 20 °C. Středa slibuje polojasno s teplotami mezi 18 až 22 °C.  Ve čtvrtek by se podle meteorologů měly teploty klesnout na 16 až 20°C s polojasnou oblohou.  

Druhá polovina týdne by podle meteorologů měla být ve znamení oblačné až polojasné oblohy s občasným deštěm. Ráno a odpoledne se mohou místy objevovat mlhy. Ranní teploty se budou pohybovat od 4 do 10°C a přes den by rtuť teploměru mohla vystoupat až k 22°C. 

Užívejte jara, teploty budou opět klesat:
Fotogalerie
27 fotografií