V úterý bude v noci zataženo. V Čechách bude sněžit, na Moravě a ve Slezsku bude zpočátku pršet, pak začne padat déšť se sněhem. Přes den bude v Čechách většinou zataženo s občasným sněžením, pod 300 metry i déšť se sněhem.

Na Moravě a ve Slezsku bude většinou zataženo a místy občasný déšť, zpočátku v polohách nad 800 metry, postupně nad 300 metry sněžení. Nejvyšší denní teploty klesnou pod nulu, budou se pohybovat od -1 až +3 °C, na Moravě a ve Slezsku bude tepleji, od 2 až 6 °C. 

Ve středu bude zataženo, ráno bude sněžit, během dne začne v nížinách pršet a na horách sněžit. Ráno varují meteorologové před náledím nebo zmrazky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 3 až 7 °C.

Stejné počasí bude i ve čtvrtek, bude oblačno až zataženo, místy bude občas sněžit, během dne v polohách pod 400 m srážky smíšené nebo dešťové. Teploty budou stejné jako ve středu, tedy 3 až 7 °C.

V pátek se mírně vyjasní, ojediněle bude sněžit, během dne ale začne padat déšť se sněhem. Na horách bude sněžit. Teploty se opět nezmění, bude 3 až 7 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s místy s nárazy kolem 15 m/s.

Horská služba nedoporučuje turistům na Šumavě hřebenové túry, v horách je silná mlha a náledí. V Krkonoších a Jeseníkách už dlouhodobě platí varování před prvním stupněm lavinového nebezpečí.

Fotogalerie
33 fotografií