V pátek bude přes den ještě oblačno, místy zaprší nebo zabouří. Postupně bude oblačnost ubývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 22 až 26 °C, na jihovýchodě Moravy kolem 28 °C, v 1000 m na horách kolem 18 °C. 

V sobotu bude polojasno, na severozápadě čekejte přeháňky, na jihu i bouřky. Teploty vystoupají na 24 až 28 °C, na jihovýchodě Moravy kolem 30 °C.

V neděli bude ještě tepleji. V bude Čechách 25 až 29 °C, na Moravě a ve Slezsku 29 až 33 °C. Během dne se objeví na většině území přeháňky, místy bouřky, které by měly být velmi silné.

V pondělí bude oblačno až zataženo, místy zaprší, ale teploty budou stále vysoké: 22 až 26 °C, na východě a jihovýchodě až 28 °C.

V úterý teploty mírně klesnou na 21 až 25 °C.

Deště zvedly hladiny řek

Výraznější srážky zvedly hladiny řek v povodí Moravy i Dyje, v noci na čtvrtek krátce dosáhla druhého stupně povodňové aktivity říčka Želetavka na Znojemsku. Aktuálně jsou všechny řeky v povodí Moravy i Dyje bez dosažení povodňových stupňů, uvedl v tiskové zprávě mluvčí státního podniku Povodí Moravy Petr Chmelař.

„S klesající intenzitou srážek předpokládáme postupné snižování hladin. Na některých místech může dojít ke krátkodobému zvýšení hladiny vlivem dotoku,“ uvedl Chmelař.

Fotogalerie
31 fotografií