Na severu Čech dnes ráno silně mrzne. Na rašeliništi na Jizerce v Jizerských horách bylo dokonce skoro minus 20 stupňů Celsia. Vyplývá to z údajů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Ojediněle se mohou vyskytovat mrznoucí mlhy.

Kde bude dnes sněžit? Sledujte radar ZDE

Řidiči, pozor

Na nesolených silnicích v Orlických horách leží ujetá zledovatělá vrstva sněhu. Hlavní silniční tahy byly dnes ráno většinou suché a sjízdné bez omezení, vyplývá z informací silničářů a meteorologů. Teploty dnes ráno na některých místech klesly až pod minus deset stupňů Celsia.

Na Prachaticku a v jihočeské části Šumavy leží místy na silnicích ve vyšších polohách zledovatělá ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Řidiči tam musí věnovat jízdě zvýšenou opatrnost. Podle silničářů jsou na vozidlech nutné zimní doplňky. Ostatní silnice v Jihočeském kraji jsou většinou suché a vymrzlé.

Dnes taky komplikuje dopravu zledovatělá vrstva sněhu s vyjetými kolejemi na vedlejších silnicích zejména ve vyšších polohách na Žďársku. Řidiči tam podle silničářů musí věnovat jízdě zvýšenou opatrnost. Ostatní silnice na Vysočině jsou holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení.

Na jihu Moravy jsou silnice druhé a třetí třídy holé, vymrzlé a sjízdné se zvýšenou opatrností. Hlavní tahy včetně dálnic na Brno jsou také holé, některé vymrzlé, sjízdné však bez omezení.

Zledovatělá vrstva ledu krytá posypem je na silnicích nižších tříd v Jizerských horách a západní části Krkonoš na Semilsku. Na Liberecku jsou ve vyšších polohách na inertně udržovaných silnicích místy zbytky uježděného sněhu. Zvýšenou opatrnost doporučují silničáři ještě pro hlavní tahy na Jablonecku a Semilsku. Jsou vlhké a místy mohou namrzat. Mlhavo je na Českolipsku a Děčínsku. V Krušných horách jsou silnice I. třídy suché a vymrzlé, vozovky nižších tříd po chemickém ošetření mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností.

Meteorologové předpovídají, že dnes má být skoro jasno až polojasno na celém území Česka, místy zataženo nízkou oblačností.

Fotogalerie
6 fotografií