Pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny s výjimkou autobusů zůstává uzavřena silnice 10 z Tanvaldu přes Harrachov do Polska. Na hranicích s Polskem hustě sněží, proto silničáři zprovozňování trasy pro kamiony odložili.

Průjezdný je zhruba od osmi ráno hlavní tah z Liberce na Nový Bor. Na silnici I/13 u Rynoltic v pátek havaroval kamion, jeřáb z něj musel přeložit dvacetitunový náklad a vytáhnout vůz. „Podařilo se přeložit náklad ze zapadlého kamionu a cesta je znovu průjezdná bez omezení,“ řekla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.
Meteorologové předpovídají v Libereckém kraji pro dnešní den oblačno a místy sněhové přeháňky. V nižších polohách je na silnicích a chodnících ledovka.

Sněžení komplikuje dopravu v Česku, některé silnice jsou uzavřené.
Autor: ČTK

Zavřené silnice na Chomutovsku

V Ústeckém kraji zůstává kvůli sněhu uzavřeno několik úseků silnic, a to hlavně na Chomutovsku. Zavřeny jsou i trasy v horách nad Ústím nad Labem. Zjistila to dnes ČTK z informací krajské správy a údržby silnic. Sněhové přeháňky předpovídají meteorologové po celý den, policie proto nabádá řidiče k velké opatrnosti.

V Krušných horách na Chomutovsku řidiči neprojedou třemi úseky, od Celné na Výsluní, cestou kolem Měděnce a trasou z Horní Halže na Klínovec, kterou silničáři v zimě přestávají udržovat.

Na Teplicku je stále uzavřena silnice mezi Mikulovem a Moldavou. Silničáři se pokoušeli místo zprovoznit už v sobotu, ale kvůli bezohledným řidičům, kteří vjeli do zákazu, se tam nedostala sněžná fréza.

Sněžení komplikuje dopravu v Česku, některé silnice jsou uzavřené.
Autor: ČTK

Na Ústecku je od noci zavřena trasa z Krásného Lesa do Adolfova. Pluhy odstraňují sníh také ze silnice u Petrovic a Velkého Chvojna. Na dálnici D8 od Ústí nad Labem až po státní hranici stále fouká silný vítr a mohou se tvořit sněhové jazyky. Meteorologové nicméně předpovídají, že vítr by měl přes den ustávat. Motoristé musí počítat s ujetým sněhem na silnicích ve vyšších polohách, v údolí se zase objevuje ledovka a zmrazky. Ve městech technické služby odklízejí sníh z chodníků.

Na Božím Daru už je lépe

V Karlovarském kraji jsou všechny silnice s opatrností sjízdné. Většinou jsou mokré po chemickém ošetření se zbytky rozježděné sněhové břečky, informují silničáři. Zlepšila se i situace v Božím Daru, kam nebylo možné v sobotu kvůli zafoukaným silnicím zajet.

Na řadě míst ve Středočeském kraji sněží, řidiči by tak měli dbát zvýšené opatrnosti. Sněhové přeháňky jsou hlášené například z Pražského okruhu, dálnice D1, D11, D5, D6 a okresů Mělník, Kutná Hora, Nymburk a Praha-východ. Na Benešovsku se ve vyšších polohách tvoří sněhové jazyky. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Pouze se zvýšenou opatrností je sjízdná řada silnic prvních tříd, a to na Mladoboleslavsku, Nymbursku, Příbramsku, Kladensku a Rakovnicku. Pouze se zvýšenou opatrností jsou sjízdné všechny silnice nižších tříd v kraji.

Opatrně by kvůli sněhu měli řidiči jezdit i v dalších krajích.

Fotogalerie
5 fotografií