Vichr při bouři dosahoval až 80 kilometrů za hodinu a páchal škody i dále na jihu ve státě Virginie. Při dopravní nehodě tu zahynul řidič nákladního automobilu, jehož vozidlo smetl vítr z mostu. Další obětí zimního počasí se stal newyorský vrátný, který při odklízení sněhu uklouzl a spadl ze schodů, uvedla agentura Reuters.

Téměř dvě třetiny letů směřujících ve čtvrtek na tři hlavní newyorská letiště či letů, které z nich měly být vypraveny, byly zrušeny. Podobně na tom bylo mezinárodní letiště v Bostonu, kde bylo zrušeno 69 procent letů. Celkem bylo v USA kvůli sněhové bouři zrušeno 4000 letů a dalších 5 700 letů bylo zpožděno.

Newyorský guvernér Andrew Cuomo vyzval ve čtvrtek řidiče, aby nevyjížděli na silnice. „Silnice jsou nebezpečné. Nezáleží na tom, jestli máte náhon na čtyři kola a myslíte si, že jste superhrdina... pokud nemusíte ven, tak nevyjíždějte,“ řekl.

Školy zůstaly ve čtvrtek zavřené mimo jiné v New Yorku, ve Filadelfii a v Bostonu. Bostonský starosta Marty Walsh uvedl, že školní vyučování bude odvoláno i v pátek.

Fotogalerie
13 fotografií