Dvě z nich se staly na Kroměřížsku. Za obcí Věžky i v části Zdounek Těšánky zasahovala i záchranná služba. V Těšánkách se při havárii osobního vozu podle mluvčího hasičů Lubora Netopila zranila řidička a dvě malé děti, všichni byli převezeni ke kontrole do nemocnice.

Kde právě teď sněží? Podívejte se na meteoradar ZDE

Na Vsetínsku podle jednatele Správy a údržby silnic (SÚS) Valašska Jaromíra Kořistky napadlo přes 5 centimetrů sněhu. „Stále sněží, ale už s menší intenzitou. Vypadá to, že by sněžení mohlo končit,“ řekl Kořistka. Dodal, že problémy se sjízdností hlášené nemá. Podobně je tomu v ostatních částech kraje.

„Napadlo od jednoho do čtyř centimetrů sněhu. Vyjeli jsme, silnice pluhovali a posypali. Žádné problémy hlášené nemám,“ popsal výrobní náměstek SÚS Zlínska David Polášek. Silnice většinou pokrývá rozbředlý sníh nebo zbytky sněhu po pluhování. Hlavní tahy jsou mokré po chemickém ošetření. S klesající teplotou hrozí, že silnice budou namrzat.

Smíšené nebo sněhové přeháňky předpověď očekává i v noci na sobotu i v sobotu přes den. O víkendu by noční teploty měly klesnout k minus třem stupňům Celsia, denní maxima se podle meteorologů vyšplhají na plus sedm stupňů. Ráno může řidiče potrápit náledí.

Zima komplikuje situaci na silnicích, Češi si ji ale dokážou i užít. Podívejte se:

Fotogalerie
26 fotografií