První dva týdny budou teplotně průměrné až slabě podprůměrné,“ uvádí předpověď. Maximální denní teploty vzduchu se budou pohybovat v prvním týdnu většinou kolem 24 stupňů Celsia a v druhém kolem 23 stupňů Celsia. Na jihu a jihovýchodě republiky se ale v druhé polovině nadcházejícího týdne teploty vyšplhají i přes 30 stupňů Celsia, upozornili meteorologové.

Předpověď na víkend: Čeká nás nejchladnější start prázdnin za posledních několik let:

Video
Video se připravuje ...

Předpověď na víkend: Čeká nás nejchladnější start prázdnin za posledních několik let Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Minimální noční teploty budou klesat zpočátku období na 13 až osm stupňů, postupně na 17 až 12 stupňů Celsia. Poslední dva týdny období vychází teplotně průměrné až slabě nadprůměrné.

VIDEO: Jak si zabalit na dovolenou podle počasí:

Video
Video se připravuje ...

Honsová a stylista radí: Jak si zabalit si na dovolenou podle počasí Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Nadprůměrné dešťové srážky

„Srážkově očekáváme období průměrné až slabě nadprůměrné. Průměrné týdenní úhrny se budou pohybovat v rámci ČR většinou v intervalu deset až 25 milimetrů,“ předpokládají meteorologové.

Dlouhodobá průměrná teplota pro období následujících čtyř týdnů je 18,4 stupně Celsia. Nejchladněji bylo v roce 1979, kdy průměr činil 15 stupňů Celsia. Zatím nejvyšší průměr 22 stupňů meteorologové zaznamenali v roce 2006.

Fotogalerie
7 fotografií