Provoz na trati byl obnoven v 18:40, přesto i ve 20 hodin trvají omezení pro regionální spoje. Obnovit provoz zcela bez omezení se má podařit ještě v neděli večer. Některé vlaky dálkové i regionální dopravy byly zcela odřeknuty, jiné jezdily odklonem přes Rudnou u Prahy a nabíraly zpoždění několik desítek minut.

„Strom je zaklíněný v elektrickém vedení, hasiči proto musí počkat na vypnutí elektřiny,“ řekl v 16:00 mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. Strom na trať spadl v Černošicích. Kromě odstraňování spadlých stromů čerpali hasiči i vodu ze zatopených sklepů. Podle Holomčíka řešili hasiči jen v Černošicích 15 událostí.

Bouřky budou podle meteorologů intenzivnější zejména v pondělních odpoledních a večerních hodinách. Ojediněle mohou ale přijít i v noci na pondělí. Bouřková činnost bude slábnout v průběhu noci na úterý, a to nejdříve v Čechách, k ránu pak i na Moravě a ve Slezsku.

V bouřkách může spadnout 30 až 50 milimetrů srážek. Přívalový déšť může ojediněle zatopit níže položená místa, uvedli meteorologové. Navíc se může přidat i vítr s nárazy do rychlosti 90 kilometrů v hodině. Lidé by proto měli zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně položené předměty.

Už máte bouřku za humny? Podívejte se na radar

Výstraha před silnými bouřkami platí do nedělní půlnoci pro Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský a Středočeský kraj. Dále pro Prahu, Vysočinu a Chomutovsko s Lounskem.

V Jihomoravském kraji hrozí silné bouřky až do pondělního rána, kdy začne platit výstraha pro východní Čechy, Liberecký kraj a většinu Ústeckého kraje. Kolem pondělního poledne by silné bouřky mohly dorazit také do Olomouckého, Moravskoslezského a Zlínského kraje.

Podívejte se na videopředpověď Dagmar Honsové:

Video
Video se připravuje ...

Předpověď na víkend: Silné bouřky ochladí třicítkami rozpálené Česko. Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Fotogalerie
15 fotografií