Už v pátek lze očekávat velkou oblačnost a déšť se sněhem. Na horách budou srážky četnější, pršet bude hlavně v polohách pod 400 metrů. Noční teploty mezi 0 a -4 stupni Celsia, hrozí proto tvorba náledí a zmrazků. Denní teploty mezi 0 a 4 stupni Celsia, na Moravě ojediněle až 6 stupňů Celsia. Přes noc bude vát silný vítr, do 9:00 tak platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před sněhovými závějemi.

V sobotu bude situace podobná. Obloha oblačná, zpočátku dne na východě i polojasno. Od západu na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Večer ubývání srážek a oblačnosti. Noční teploty se budou pohybovat mezi 0 a -4 stupni Celsia, ojediněle při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce až -8 stupňů Celsia. Denní teploty mezi -2 a 2 stupni Celsia.

Ani v neděli se počasí výrazně nezmění. Čeká se velká oblačnost a sněžení nebo sněhové přeháňky. Během dne se místy vyskytne i polojasno. Noční teploty v maximech mezi -2 a -6 stupni Celsia, v případě sněhu opět až -8 stupňů Celsia. Denní teploty se vyšplhají na -2 až 2 stupně Celsia.

Fotogalerie
19 fotografií