Trochu ošklivěji bude jen v pátek. Ráno zůstane po propršené noci oblačné s místními přeháňkami, postupně začnou od západu ustávat. Přes den pak bude jasno až polojasno. Noční teploty 2 až 6 stupňů Celsia, na západě až -2 stupně Celsia. Denní teploty 10 až 14 stupňů Celsia. Vítr mírný severovýchodní.

V sobotu se bude oteplovat a vysvitne více slunce. Obloha bude jasná, jen později večer se na Moravě čeká ojediněle tvorba nízké oblačnosti. Noční teploty 0 až 4 stupně Celsia, denní 15 až 19 stupňů Celsia, v Čechách místy až 20 stupňů Celsia. Vítr jihovýchodní mírný, na Českomoravské vrchovině s nárazy kolem 15 m/s.

Podobná situace bude panovat v neděli. Jasno až polojasno, na východě během dne přechodně oblačno až zataženo a ojediněle slabý déšť. Na Moravě místy ráno zataženo s nízkou oblačností. Noční teploty se budou pohybovat mezi 6 a 10 stupni Celsia, denní mezi 17 a 21 stupni Celsia. Vítr mírný až čerstvý jihovýchodní.

V Portugalsku bude přitom ve stejný den jen 16 stupňů, navíc pod mrakem. O něco lépe na tom bude Řecko, kde bude 20 stupňů.

Fotogalerie
12 fotografií