Na bouřky ale bude bohatý celý víkend. Způsobí také to, že i když se víkendové teploty zastaví na hodnotách do 28 °C, naši pocitovou teplotu bude výrazně zvyšovat vlhkost vzduchu. Budeme se tak cítit na tropy.

Pátek přinese nejsilnější bouřky z celého týdne

V pátek bude zpočátku dne ještě jasno nebo polojasno, postupně ale bude docházet k přibývání kupovité oblačnosti na oblačno a na většině území se postupně vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Bouřky budou místy silné. Noční teploty budou vysoko – mezi 18 až 14 °C. Denní teploty vystoupí na tropické hodnoty 28 až 32 °C. Chladněji bude pouze na západě území s teplotami kolem 25 °C, protože tam se bude tvořit oblačnost už během dopoledních hodin. 

O víkendu s pláštěnkami

Více oblačnosti, srážek a bouřek bude hned v sobotu – to očekáváme oblačno, jen přechodně polojasno a místy přeháňky nebo bouřky. Noční teploty budou klesat k 17 až 13 °C. Denní teploty vystoupí na letní hodnoty 24 až 28 °C.

Ani v neděli se nám ale srážky a bouřky vyhýbat nebudou – bude polojasno až oblačno, během dne místy přeháňky nebo bouřky. Noční teploty očekáváme mezi 16 až 12 °C. Denní teploty se zastaví na 23 až 27 °C.

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Fotogalerie
22 fotografií