Teploty budou v úterý ve dlouhodobém srovnání výrazně podprůměrné. Více oblačnosti i srážek bude na Moravě a ve Slezsku – tam bude zasahovat tlaková níže se středem nad Polskem. Do Čech přinese méně oblačnosti a srážek výběžek vyššího tlaku vzduchu od západu. 

Teploty budou příznivě působit na naši fyzickou pohodu, ale velká oblačnost a srážky budou snižovat naši pracovní výkonnost, zvyšovat budou naši ospalost a zhoršovat nám budou náladu. Meteosenzitivní skupinu lidí ovlivní změny tlaku vzduchu, někoho tak možná bude bolet hlava.

Při nevhodném oblečení hrozí angína nebo respirační nachlazení. Na sebe nepromokavou bundu, dlouhé kalhoty, ponožky a pevnou obuv. Pokud půjdete do přírody, repelent proti klíšťatům si vezměte všude s sebou, jejich aktivita je stále vysoká. Naopak pylu bude v přírodě málo, vymývat ho bude déšť.

Úterní počasí bude ideální na výlety na hrady a zámky, stejně tak na sportovní aktivity. Dopoledne, až bude srážek méně, se vydejte na kolo nebo si zaběhat – teploty budou ideální na delší pozvolný běh. Odpoledne už bude srážek více, takže volte sport pod střechou. Tedy tenis, volejbal, posilovnu.

Fotogalerie
20 fotografií