Také během nedělního dne bude počasí ve střední Evropě pod vlivem mohutné oblasti vysokého tlaku vzduchu se středem nad Velkou Británií. Foukat bude mírný severní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Česko má před sebou další pohodový den, kdy počasí nebude výrazněji zatěžovat ani naši fyzickou ani psychickou pohodu. Pozor jen na přímé sluneční záření – ozonu je nad střední Evropou i nadále málo a sluneční paprsky dokáží přes poledne spálit naši pokožku po 20 minutách. Od 11 do 15 hodin se zdržujte ve stínu. Používejte opalovací krémy, pokrývku hlavy a sluneční brýle. Zejména dětem hrozí úpal nebo zánět spojivek.

Sucho trápí alergiky, pozor také na klíšťata

Kvůli suchému počasí porostou koncentrace pylů v ovzduší – dominantními pyly jsou trávy, kopřiva, šťovík a plísně. Alergici je jistě v přírodě pocítí. Aktivita klíšťat i nadále představuje vysoké riziko – do lesa, na louku nebo parku se vydávejte s repelentem a hned po příchodu domů nezapomeňte na prohlídku celého těla.

Převážně slunečné počasí nám bude umožňovat širokou škálu sportovních aktivit. Zvyšte svoji fyzickou zátěž. Naplánujte si běh, jízdu na kole, dlouhou procházku, fotbalový zápas nebo golf. Koupání v přírodních vodních nádržích je pro otužilé – teplota vody se pohybuje nejčastěji kolem 22 °C.

Fotogalerie
14 fotografií