Tropické teploty budou zatěžovat zejména kardiaky, astmatiky, těhotné ženy a starší ročníky. Nicméně zvolnit tempo bychom měli všichni – zejména snížit fyzickou zátěž přes poledne, jinak hrozí křeče svalů z tepla. Dále se vhodně obléci – do světlého letního prodyšného outfitu z přírodního materiálu, tj. lnu nebo bavlny. Při nevhodném oblečení se budete více potit a tvořit se mohou potničky z tepla. Na hlavu rozhodně pokrývku, ať slunečné počasí neodnesete úpalem.

Dodržujte pravidelný pitný režim – ideální je voda nebo neslazené nápoje. Vyhněte se  nadměrnému používání ledu nebo zmrzliny, v ordinaci lékařů přibývá pacientů s angínou. Teplotní rozdíl mezi venkovním prostorem a klimatizovanou místností by neměl být vyšší než 5 °C, jinak hrozí respirační onemocnění. Do klimatizace se hodí svetr na ramena a ponožky. 

Během neděle lenošte v chládku – pracovní výkonnost bude na nízkých hodnotách, naši koncentraci budou snižovat tropické teploty. Sportovní aktivity naplánujte hned na ráno a moc to s nimi nepřehánějte – ideální bude rychlá procházka po lese. Aktivita klíšťat je díky suchému a teplému počasí na nízkých hodnotách.