Tropické teploty budou opět zatěžovat starší generace, těhotné ženy, astmatiky a kardiaky. Délka slunečního svitu se bude pohybovat až na 14 hodinách a ozonu nad střední Evropou je extrémně málo, takže pozor na spálení od slunečních paprsků, které nám hrozí už po 25 minutách bez použití opalovacího krému s faktorem minimálně 30, v závislosti na typu pokožky. Příjem denních nealkoholických a neslazených tekutin bychom měli zvýšit na 3 litry denně. Slabý pokles tlaku vzduchu mohou pocítit meteosenzitivní jedinci a lidé s nízkým krevním tlakem – i mohou být více unavení nebo malátní. Hrozí i bolest hlavy. 

Ve středu budeme špatně zvládat stres a naše pracovní výkonnost a koncentrace budou na nízkých hodnotách. Důležité úkoly naplánuje hned na ráno, stejně tak sportovní aktivity. Odpoledne už sportujte pouze v chládku a snižte svoji fyzickou námahu, jinak hrozí svalové křeče z tepla. S dětmi se vydejte k vodě – její teplota se pohybuje kolem 25 °C, ale rychle přibývá její znečištění sinicemi.

Index pocení bude opět na vysokých hodnotách -  na sebe proto letní outfit z přírodního materiálu, tj. lnu nebo bavlny, na nohy sandále nebo pantofle a na hlavu klobouk nebo kšiltovku. V tropických dnech je i vysoký index nachlazení – nejčastěji dostaneme rýmu z klimatizace a rychlých přechodů z venkovních prostorů a na druhém místě pozor na angíny, které jsou důsledkem rychlé a nadměrné konzumace nápojů s ledem a zmrzliny.