V Česku tak bude tepleji než například v Itálii. Slunečné a teplé počasí přinese kombinace mohutné oblasti vysokého tlaku vzduchu se středem nad východní Evropou a teplého jižního proudění. Odpoledne budeme potřebovat sluneční brýle a tričko s krátkým rukávem. Nejdelší období babího léta je z roku 1959 – tehdy trvalo celých 7 týdnů.

V pátek bude jasno až polojasno. Ráno a dopoledne musíme místy počítat s tím, že se budou tvořit mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty budou klesat na 11 až 7 °C. Denní maxima vystoupí na 19 až 23 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Víkend prodlouží sérii slunečných dnů

V sobotu bude jasno až polojasno. Ráno místy mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty budou klesat na 10 až 6 °C. Denní teploty vystoupí na 18 až 22 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h. V neděli bude jasno až skoro jasno. Ráno místy mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty se zastaví na 11 až 7 °C. Denní teploty opět příjemné – mezi 18 až 22 °C. Naši pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý jihovýchodní vítr rychlosti do 30 km/h.

A slunečné a teplotně nadprůměrné dny budou pokračovat do poloviny příštího pracovního týdne, ani poté ale neočekáváme razantní ochlazení.  

Fotogalerie
14 fotografií