V pátek bude polojasno až oblačno, ojediněle slabé přeháňky. Ráno se budou tvořit ojediněle mlhy, nebo nízká oblačnost a teploty budou klesat nejčastěji k 9 až 5 °C. Nejvyšší odpolední teploty vystoupí na teploty 15 až 19 °C. Vát bude slabý severovýchodní vítr o rychlosti do 15 km/h.

Ochlazení pocítíme zejména v neděli

V sobotu bude hodně proměnlivo – zpočátku dne se budou tvořit mlhy nebo nízká oblačnost, poté očekáváme i polojasno, ale během dne bude přechodně oblačno až zataženo, místy přeháňky. Noční teploty budou klesat na 8 až 4 °C. Denní teploty vystoupí na 13 až 17 °C. Vát bude slabý severovýchodní vítr o rychlosti do 15 km/h.

V neděli bude zpočátku dne až oblačno, ojediněle s přeháňkami. Odpoledne očekáváme ubývání oblačnosti až na polojasno. Noční teploty klesnou na 8 až 4 °C, ojediněle při malé oblačnosti bude nula. Denní teploty vystoupí na 11 až 15 °C. Vát bude slabý severozápadní vítr o rychlosti do 15 km/h.

Další ochlazení a teplotní šok nás čeká po pondělním přechodu frontálního systému – v odpoledních maximech se musíme připravit na teploty do 10 °C, po ránu i na nulu a na horách začne sněžit. 

Video
Video se připravuje ...

Počasí na víkend: Babí léto definitivně končí, vytáhněte deštníky Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Fotogalerie
40 fotografií