V pátek bude počasí u nás pod vlivem frontálního rozhraní, které přinese více oblačnosti, bude oblačno až zataženo, odpoledne a večer na východě území místy s deštěm nebo přeháňkami. Jen přechodně bude polojasno. Po ránu musíme počítat místy s mlhami. Noční teploty budou v Čechách klesat k 9 až 5 °C, na Moravě a ve Slezsku bude až 15 °C. Denní teploty vystoupí na 11 až 15 °C, na východě naměříme až 18 °C. Vát bude pouze slabý proměnlivý vítr.

V sobotu bude jasno až polojasno, pouze zpočátku dne bude na jihovýchodě až oblačno a místy přeháňky. Po ránu se budou místy tvořit mlhy. Noční teploty budou klesat na 12 až 8 °C, na severozápadě bude, kvůli jasné noci, chladněji – jen kolem 4 °C. Denní teploty vystoupí na 11 až 15 °C. Foukat bude mírný severovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Video
Video se připravuje ...

Epicentrum: Podzimní „depky“ způsobuje střídání času i počasí Blesk - Markéta Volfová a David Vaníček

Neděle bude prozářená slunečními paprsky, bude jasno až polojasno. Pouze ráno a dopoledne očekáváme místy zataženo nízkou oblačností nebo mlhavo. Noční teploty budou klesat k 8 až 4 °C. Denní teploty vystoupí na 14 až 18 °C, při mlze bude chladněji – kolem 11 °C. Foukat bude mírný, na východě území čerstvý východní vítr s nárazy o rychlosti až 55 km/h.

A podobný charakter počasí bude pokračovat také v prvním listopadovém pracovním týdnu. Očekáváme převážně polojasno, pouze po ránu místy mlhy nebo nízkou oblačnost a odpolední teploty až na 18 °C.

Fotogalerie
6 fotografií