Silnice na Vysočině jsou kvůli sněžení sjízdné s opatrností. Solené tahy jsou mokré. Ujetý sníh posypaný drtí je na vozovkách nižších tříd hlavně na Žďársku a Třebíčsku. V noci na dnešek nemohly na několika místech vyjet kamiony. Kolem 06:30 neměla krajská správa větší problémy v dopravě hlášeny. ČTK to řekla její dispečerka Eva Mušková. Teploty v kraji se k ránu držely dva až tři stupně pod nulou, sněžit může i přes den.

První sníh přicházející zimy na Vysočině zaměstnával silničáře od neděle, jezdili s 93 sypači. „Od večera do rána byli vyjetí ve všech okresech kraje,“ uvedla Mušková. Někde byl ráno jen sněhový poprašek, místy chumelilo o něco víc.

 

Na silnicích ve vyšších polohách Jihomoravského kraje leží dnes ráno sněhový poprašek, případně jsou vozovky mokré po chemickém ošetření. Silničáři nabádají řidiče ke zvýšené opatrnosti.  Vrstva sněhu do tří centimetrů napadala přes noc na některých místech v Bílých Karpatech, na Pálavě nebo Ždánickém lese. Rozbředlý sníh leží a silnicích na Blanensku, Znojemsku i Slovácku. Dálnice jsou sice sjízdné, avšak mokré, navíc je místy horší viditelnost.

Zbytky rozbředlého sněhu zůstávají na menších silnicích na Svitavsku. Sněhové přeháňky jsou hlášeny také z oblasti Lanškrouna a Poličky. V okolí Hlinska existuje možnost lokální námrazy ve vyšších polohách.

V noci slabě sněžilo v Jizerských horách, ve Frýdlantském výběžku či okolí krkonošského Harrachova. Teploty byly ráno mezi nulou a minus třemi stupni Celsia. Silnice jsou po chemickém ošetření mokré, inertně udržované vozovky nižších tříd kryté posypem. Před námrazou varují silničáři na silnici první třídy 13 mezi Libercem a Frýdlantem, podle webu policie byla v noci kluzká silnice 9 v kopci Šébr u Svoru na Českolipsku.

Fotogalerie
11 fotografií