V pátek bude zpočátku dne oblačno až polojasno. Postupně začne od západu docházet k přibývání oblačnosti a místy se k tomu přidá déšť se sněhem, ojediněle se mohou vyskytnout i mrznoucí srážky. V tom případě se bude tvořit ledovka.

Teploty budou kulminovat až ve večerních hodinách – nejčastěji mezi 1 až 5 °C, v Polabí a na jižní Moravě bude až 7 °C. Noční teploty ale budou klesat nízko – nejčastěji naměříme -3 až -7 °C

Zpočátku dne bude foukat mírný vítr, odpoledne bude ve východní polovině území zesilovat na čerstvý až silný s nárazy až 90 km/h, v Jeseníkách a Beskydech až na 110 km/h.

V sobotu naměříme až 11 °C, v neděli už bude sněžit

I sobota bude pořádně větrná. Ve východní polovině území bude vítr dosahovat v nárazech rychlosti až 95 km/h, v Jeseníkách a Beskydech kolem 120 km/h. Silný vítr bude slábnout až ve večerních hodinách.

Jinak bude převládat velká oblačnost – bude oblačno až zataženo, místy s deštěm, v Krušných horách od 800 m se sněžením. Noční teploty se čekají hodně rozdílné  - na západě území budou 3 až -1 °C, na zbytku území bude sobotní ráno teplejší – s minimy mezi 7 až 3 °C.

Denní teploty vystoupí vysoko: na 7 až 11 °C, na západě se budou pohybovat kolem 5 °C. 

V neděli pak bude oblačno až zataženo, místy déšť se sněhem, v nížinách déšť, ojediněle se mohou vyskytnout i srážky mrznoucí. Na horách už bude sněžit. 

Noční teploty budou klesat na 2 až -2 °C, místy se bude tvořit náledí. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C. Foukat bude čerstvý severozápadní vítr o rychlosti s nárazy do 50 km/h.

Úderem 1. února startují cykly jarních prázdnin – podmínky pro lyžování budou v horských oblastech po víkendu ideální – teplota v 1000 m na horách se bude pohybovat trvale pod bodem mrazu a občas zasněží.

Fotogalerie
16 fotografií