V pátek bude zpočátku dne ještě oblačno a mlhavo. Během dne bude docházet k ubývání oblačnosti na polojasno nebo skoro jasno. Po ránu naměříme teploty nejčastěji mezi 4 až 0 °C, odpolední teploty, díky teplému západnímu proudění, poskočí na 11 až 15 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h.

Slunce bude v sobotu svítit až 12 hodin

Sobotní počasí nebude mít chybu – očekáváme jasno až polojasno, jen po ránu se mohou ojediněle vyskytnout mlhy. Noční teploty budou klesat ke 3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí vysoko – bude 14 až 18 °C, v Čechách ojediněle až na 20 °C. Vát bude slabý jihozápadní vítr o rychlosti do 15 km/h.

V neděli bude opět zpočátku dne jasno nebo polojasno. Postupně očekáváme od severozápadu přibývání oblačnosti a přeháňky, v Krušných horách od 900 m nad mořem sněhové. Noční teploty se budou pohybovat mezi 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 14 až 18 °C, na Karlovarsku bude chladněji. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Přichází letní čas

V noci ze soboty na neděli se mění zimní čas na letní – ve dvě hodiny se malá ručička hodin přesune na třetí hodinu. Jedním z důvodů pro zavedení letního času u nás byl silný několikatýdenní mráz na začátku roku 1979. Kvůli silným mrazům byly nejen uhelné prázdniny, ale vypadávaly dodávky energie, která se dala díky tomu, že bude večer o hodinu déle světlo, ušetřit.

Fotogalerie
24 fotografií