Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, jen přechodně, zejména na horách, až oblačno. Po ránu naměříme 5 až 1 °C, místy musíme počítat s přízemními mrazíky. Nejvyšší teploty vystoupí na 15 až 19 °C. Foukat bude mírný severovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Ani páteční počasí nebude mít chybu – bude jasno nebo skoro jasno. Noční teploty budou klesat na 6 až 2 °C, místy se setkáme s přízemními mrazíky. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 16 až 20 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Na koledu bude slunečno

Víkendové počasí bude také převážně slunečné – v sobotu bude jasno až skoro jasno. Noční teploty klesnou na 6 až 2 °C, místy se setkáme s přízemními mrazíky. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 17 až 21 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Také v neděli bude jasno až polojasno. Noční teploty budou klesat k 7 až 3 °C, odpolední maxima najdeme na 17 až 21 °C. Vát bude slabý severovýchodní vítr o rychlosti do 15 km/h.

Na Velikonoční pondělí bude jasno až polojasno, během odpoledne se na severovýchodě území, při přechodně zvětšené oblačnosti, ojediněle vyskytnou přeháňky. Noční teploty budou klesat na 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 17 až 21 °C. Slabý severovýchodní vítr bude dosahovat rychlosti kolem 15 km/h.

Velikonoce prohloubí sucho a slunečno bude i jinde v Evropě

Také velikonoční svátky budou suché – prodlouží sérii srážkově podprůměrných dnů. Vůbec nejsušší duben v historii měření na našem území je z roku 1893 – tehdy v průměru napršelo 2 mm, dále je to rok 2007 se 6 mm, v roce 1988 spadlo 17 mm a vloni 20 mm.

Na slunečné Velikonoce se mohou těšit nad většinou Evropy. Pouze na jihu Itálie a v centrálním Středomoří bude až oblačno a občas se vyskytnou přeháňky. Ojedinělé dešťové přeháňky se mohou objevit i v Irsku. Také v New Yorku bude Velikonoční pondělí slunečné a teploty se budou zastavovat až na 24 °C, v Tokiu bude jasno a 23 °C a v Sydney oblačno s dešťovými přeháňkami a teplotami do 22 °C.

Fotogalerie
17 fotografií