Od hrozby bouřek si odpočineme nejspíš až ve středu. V pondělí bude podle předpovědi oblačno až zataženo, ve východní polovině území zpočátku jasno až polojasno. Od západu budou na většině území přeháňky nebo občasný déšť, na Moravě a ve Slezsku čekejte srážky až k večeru, ojediněle pak i bouřky.

Jaké počasí panuje v Česku právě teď? Podívejte se na radar

Večer v Čechách od západu budou srážky ustávat a trochu se rozjasní. Nejnižší noční budou teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách 21 až 26 °C, na Moravě a ve Slezsku 26 až 31 °C. Mírný západní až severozápadní vítr povane rychlostí 2 až 5 m/s, na Moravě a ve Slezsku zpočátku vítr jižní.

V úterý čekejte oblačno až zataženo, od jihozápadu na většině území občas déšť nebo přeháňky. Ojediněle dál můžete čekat bouřky. Nejnižší noční teploty budou 19 až 15 °C, v Čechách až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 25 °C, na Moravě a ve Slezsku až 28 °C. Slabý, během dne mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude v Čechách večer měnit na severozápadní.

A konečně středa přinese zpočátku zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky. Během dne bude ale srážek ubývat a částečně také oblačnosti. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, na západě až 11 °C. Nejvyšší denní teploty budou jen 19 až 23 °C. Mírný severozápadní vítr bude vát rychlostí 3 až 7 m/s, odpoledne bude navíc zvolna slábnout a měnit se na severní až severovýchodní.

Fotogalerie
9 fotografií