Postupný nárůst teplot vzduchu přinese příští týden. Během víkendu očekávají ale sněžení například i na severu Turecka. Naopak v západní Evropě se budou nejvyšší odpolední teploty zastavovat až na 10 °C.

V pátek bude zpočátku dne jasno nebo polojasno. Ráno a dopoledne se bude opět místy tvořit nízká oblačnost nebo mrznoucí mlhy. Večer od severozápadu očekáváme přibývání oblačnosti a ojediněle déšť, na horách sněžení. Nejvyšší teploty vystoupí na 3 až 7 °C, při mlze bude na východě území chladněji s teplotami kolem nuly. Foukat bude mírný jihozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou Dagmar Honsová

Nedělní ráno bude bílé i v nížinách

V sobotu bude zpočátku dne zataženo až oblačno, občas déšť, na horách sněžení. Postupně očekáváme od severozápadu další přibývání oblačnosti a sněžení i v nížinách. Noční teploty budou klesat na 4 až 0 °C, na východě až k -3 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C. Naši pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý západní vítr o rychlosti do 55 km/h.

Jak to vypadá se sněhovými a dešťovými srážkami v Česku? Podívejte se na radar Blesku

V neděli bude o poznání oblačnosti i srážek méně – očekáváme oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky a to zejména v horských oblastech. Noční teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na -1 až 3 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Teploty půjdou nahoru příští týden

Hned počátkem nového pracovního týdne očekáváme další ubývání oblačnosti a obnoví se i příliv teplejšího vzduchu od jihozápadu a to zejména ve vyšších vrstvách atmosféry.

V pondělí a v úterý se tak můžeme těšit na jasno až polojasno. Po ránu se budou tvořit místy mrznoucí mlhy a nízká oblačnost. Noční teploty budou klesat na 0 až -4 °C, místy až -6 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na -1 až 3 °C. Teplota v 1000 m na horách se bude pohybovat kolem 8 °C. Od středy bude oblačnosti i srážek přibývat – na horách bude sněžit, jinak ale bude pršet, protože teplota půjde nahoru. V odpoledních maximech naměříme až 8 °C.

Sněhu si zatím užívají jen na horách.
Autor: Blesk:Barbora Silná

O víkendu budou podmínky pro lyžování dobré

Teplé jihozápadní proudění ve vyšších vrstvách atmosféry přineslo na konci týdne v 1000 m na horách teploty až kolem 9 °C. O víkendu se ale bude výrazně ochlazovat a mrznout po celý den. Navíc bude sněžit. Podmínky pro lyžování se budou zlepšovat. Na sjezdovkách většinou leží od 5 do 40 cm, ojediněle až 60 cm technického sněhu.

Fotogalerie
49 fotografií