Od středních poloh na východě Čech sněží nebo jsou sněhové přeháňky. V některých regionech se může tvořit námraza a náledí. Na komunikacích jsou zbytky sněhu po pluhování. Vyplývá to z informací krajských silničářů.

V okolí Hlinska na Chrudimsku se tvoří námraza. V Železných horách je centimetr nového sněhu s posypem a může se tvořit náledí. V regionu Žamberka na Orlickoústecku jsou na komunikacích zbytky sněhu po pluhování. Na Rychnovsku jsou na silnicích zbytky sněhu posypané drtí.

Aktuální situaci sledujte na radaru Blesku

Na východě Čech fouká slabý vítr nebo je bezvětří. Je oblačno až zataženo. Teploty se pohybují od minus dvou do dvou stupňů Celsia.

Řidičům kolem Olomouce komplikuje cestu uježděný sníh

Silnice v Olomouckém kraji mohou být kvůli sněhu kluzké, řidiči musí být opatrní také na dálnici u Olomouce či Lipníku nad Bečvou. Na silnicích jsou místy zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření, na úsecích udržovaných posypem je místy uježděná vrstva sněhu.

V kraji bylo ráno zataženo, místy sněžilo nebo byly sněhové přeháňky, někde byly smíšené. Teploty se pohybovaly od minus čtyř do nula stupňů Celsia.

Podle předpovědi meteorologů by v neděli v kraji mělo být převážně zataženo a na většině území by mělo sněžit nebo by měly být sněhové přeháňky, v nižších polohách i smíšené. Odpoledne by srážky měly ustávat. Teploty by měly být do tří stupňů Celsia, na horách do minus jednoho stupně Celsia.

Zlínsko je pod sněhem

Ve Zlínském kraji v noci na neděli nasněžilo, v regionu sněží i ráno. Silničáři varují před možnými kluzkými vozovkami, řidiči musí být opatrní i na hlavních tazích včetně dálnice. 

Na silnicích jsou místy zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření. Dohlednost je kvůli srážkám snížená. V kraji bylo ráno zataženo, teploty se pohybovaly od minus dvou do nula stupňů Celsia.

Podle předpovědi meteorologů by zde v neděli mělo i přes den občas sněžit, v nižších polohách by srážky mohly být i smíšené. Nejvyšší odpolední teploty by měly být do dvou stupňů Celsia.

Vysočinu v noci projezdilo 70 sypačů

Na silnicích nižších tříd na Vysočině jsou po sobotním sněžení zbytky ujetého sněhu posypané drtí. Solené hlavní tahy jsou mokré. Silničáři v noci na neděli jezdili se 70 sypači, řekl dispečer krajské správy a údržby silnic. Teploty se v neděli ráno v tomto kraji pohybovaly od minus dvou po jeden stupeň Celsia. S občasným sněžením musejí motoristé podle meteorologů na Vysočině počítat i během dne.

„Zatím nikde není hlášený žádný problém, ale je zima, je leden, je potřeba tomu přizpůsobit jízdu,“ upozornil dispečer.

Na Vysočině v neděli bude převážně zataženo, se sněhovými přeháňkami. V nejnižších polohách kraje může padat sníh s deštěm. Nejvyšší odpolední teploty budou mezi nulou a dvěma stupni Celsia.

Nejlépe jsou na tom jižní Čechy

V Jihočeském kraji jsou silnice sjízdné, některé se zvýšenou opatrností. Zbytky rozbředlého sněhu by měly být jen na Prachaticku, uvedli silničáři. I v tomto kraji v neděli Český hydrometeorologický ústav předpokládá sněhové přeháňky na většině území. Odpolední teploty by v tomto kraji mohly vystoupit ke třem stupňům Celsia, pod nulou zůstanou na horách.

Fotogalerie
16 fotografií