Malou oblačnost bude střídat zatažená obloha s deštěm, ranní teploty budou klesat ojediněle pod bod mrazu, nejvyšší odpolední teploty se v neděli zastaví až na 15 °C. A v neděli odpoledne opět začne místy na území Česka zesilovat jihozápadní vítr a jeho nárazy místy porostou na 70 km/h, na horách na 90 km/h.

Sledujte radar Blesku

Sv. Valentýnek, jara tatínek

V pátek bude zpočátku dne oblačno až zataženo, místy musíme počítat s deštěm nebo přeháňkami, na horách sněhovými. Odpoledne bude docházet k ubývání oblačnosti až na polojasno. Noční teploty zůstanou většinou nad bodem mrazu – na 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 4 až 8 °C, na jižní Moravě bude až 10 °C.

Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h, s nárazy do 50 km/h. K 14. únoru, tj. k Valentýnovi, se váže mnoho pranostik, které už přivolávají jaro. A teploty na víkend porostou.

Vítr začne zesilovat v neděli

V sobotu bude nejméně oblačnosti z celého týdne – očekáváme polojasno až oblačno, po ránu ojediněle mlhy nebo nízkou oblačnost. Noční teploty budou kvůli zmenšené oblačnosti klesat na 2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 6 až 10 °C. Foukat bude mírný jihozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

V neděli bude zpočátku dne polojasno až oblačno, místy mlhy nebo nízká oblačnost. Postupně bude od západu oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Noční teploty se budou pohybovat na 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 8 až 12 °C, v Čechách až na 15 °C. Ještě tepleji bylo v tomto období v roce hokejového Nagana 1998 s odpoledními teplotami i přes 15 °C.

Zpočátku dne bude foukat mírný jižní až jihozápadní vítr, který postupně místy zesílí na čerstvý s nárazy na 70 km/h, na horách na 90 km/h.

Ještě v pondělí bude 15 °C, pak půjdou teploty dolů

Před pondělním přechodem studené fronty, která bude spojená s hlubokou tlakovou níží nad severním Atlantikem a která opět přinese větrné a na srážky bohaté počasí nad Velkou Británií a do Evropy západní, vystoupí teploty až na 15 °C.

Také v pondělí bude větrno - čerstvý jihozápadní vítr bude dosahovat rychlosti v nárazech 70 km/h, na horách 90 km/h. Po přechodu studené fronty, na které očekáváme déšť, až od 1000 m sněžení, se bude výrazně ochlazovat. Od úterý bude převládat proměnlivá oblačnost, na horách, postupně od 400 m, se sněžením nebo sněhovými přeháňkami.

V úterý v odpoledních maximech ještě naměříme 8 °C, postupně se budou odpolední teploty zastavovat mezi 2 až 6 °C.

Fotogalerie
20 fotografií