Ve čtvrtek očekáváme zpočátku dne polojasno, místy mlhy. Postupně bude v Čechách docházet od západu k přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo, večer se k tomu přidá déšť a ojediněle bouřky. Noční teploty budou klesat na 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 14 až 18 °C, na východě území bude až 20 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Čarodějnická noc proprší

Během noci na pátek bude od západu postupně na většině území pršet. V pátek, na 1. května bude oblačno až polojasno, na většině území s přeháňkami nebo deštěm. Noční teploty budou mezi 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 14 až 18 °C. Foukat bude mírný západní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Začátek května byl v posledních letech nejteplejší v roce 2012 – tenkrát rtuť teploměru vystoupila až ke 30 °C, naopak v roce 2015 nejvyšší odpolední vystoupily maximálně na 12 °C. Loni panovaly podobné teploty jako letos.

Kde v Česku právě prší? Podívejte se na radar Blesku

Víkend přinese ochlazování

V sobotu bude oblačno až zataženo, během dne musíme počítat od západu občas s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle se mohou vyskytnout i bouřky. Noční teploty budou klesat na 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 14 až 18 °C. Foukat bude mírný západní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Neděle přinese další pokles teplot vzduchu. Noční teploty budou klesat na 6 až 2 °C, nejvyšší denní teploty vystoupí na 11 až 15 °C a naši pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý vítr o rychlosti v nárazech do 55 km/h. Jinak bude oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky.

První květnový týden bude proměnlivý  

Nový pracovní týden odstartuje oblačnou až polojasnou oblohou, zpočátku týdne se budou srážky vyskytovat místy, postupně ojediněle. Ranní teploty budou klesat na 10 až 4 °C a odpolední teploty se zpočátku budou zastavovat do 20 °C, postupně porostou na letní hodnoty.    

Zajímavosti o počasí sledujte také na https://www.instagram.com/dagmar.honsova/ a facebook https://www.facebook.com/DasaHonsova.

Fotogalerie
74 fotografií