Počasí v neděli nebude tak slunečné, jako na sklonku pracovního týdne. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) hlásí oblačno až zataženo, polojasno spíše ve východní polovině území.

„Od západu v Čechách na většině území, na Moravě a ve Slezsku místy, déšť nebo přeháňky. Místy bouřky. Večer ubývání srážek a oblačnosti. Nejvyšší teploty 23 až 27 °C, ve východní polovině území až 29 °C,“ hlásí meteorologové.

Blíží se k vám bouřka či přeháňky? Sledujte radar Blesku

V příštím týdnu se však teploty vyšplhají v Česku ještě výše. „V úterý 28. 7. vystoupí teploty většinou nad 31 °C,“ uvádí předpověď. Předběžná výstraha platí především pro Prahu, Středočeský, Plzeňský, Ústecký, Libereck ýa Jihomoravský kraj.

V následujících dvou týdnech, od 27. července do 9. srpna, budou podle meteorologů teploty obecně mírně nadprůměrné. Například po celý příští týden mohou teploty místy vystoupat až ke 30 stupňům Celsia a v některých dnech tropickou třicítku překročí. 

Přibližně od poloviny srpna však rtuť asi o několik stupňů klesne. „Týdenní průměry nejvyšších denních teplot předpokládáme v prvních dvou týdnech (od 27. července do 9. srpna) kolem 27 stupňů Celsia, ve třetím a čtvrtém týdnu (od 10. do 23. srpna) kolem 24 stupňů,“ oznámil ČHMÚ.

Video
Video se připravuje ...

Na dovolenou letos i se svetrem. Expertka zmínila i další víkendové bouřky Blesk TV

Fotogalerie
30 fotografií