Kvůli vydatnému dešti hrozí hlavně problémy v dopravě - přes silnice může odtékat voda, řidiči se musejí připravit na sníženou viditelnost i riziko aquaplaningu. „Za deště je třeba snížit rychlost jízdy autem a jet velmi opatrně,“ upozornili meteorologové.

Sledujte příchod deště na radaru Blesku

Uplynulé slunečné dny s téměř letními teplotami dnes vystřídalo ochlazení a déšť. Sychravé počasí zřejmě bude pokračovat celý prodloužený víkend, poté se začne pozvolna oteplovat, má ubývat mraků i srážek.

Na hory přijde první sníh

„V neděli bude zataženo až oblačno, místy s deštěm nebo přeháňkami, na vrcholcích hor déšť se sněhem nebo sněžení. Noční teploty klesnou na 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty se zastaví mezi 8 až 12 °C,“ řekla Blesk Zprávám meteoroložka Dagmar Honsová. Foukat bude čerstvý západní vítr o rychlosti v nárazech kolem 50 km/h.

V pondělí na sv. Václava bude opět převládat velká oblačnost - zataženo až oblačno, na většině území musíme počítat s deštěm nebo přeháňkami, na horách to bude opět i déšť se sněhem. Noční teploty klesnou hodně nízko – jen na 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 9 až 13 °C. A naši pocitovou teplotu bude opět snižovat čerstvý jihozápadní vítr.

Fotogalerie
33 fotografií